Veerkracht
min. leestijd

Het 5-stappenplan om alles uit je dag te halen

De start van de zomer? Het einde van een vakantie? Na de kerstdagen er weer invliegen? Er zijn altijd momenten waarop we onze dagdagelijkse routine weer moeten oppikken. Het allemaal net iets makkelijker en leuker maken? Daar helpen we je graag mee!

Stap 1: een goede voorbereiding is alles 

De zondagavondblues verban je moeiteloos door even bewust na te denken en je voor te bereiden op de volgende ochtend. Laat je kinderen hun outfit voor de volgende dag klaarleggen (en doe dat zelf ook!). Overloop samen de agenda en spreek af hoe laat jullie wakker worden en de deur uit moeten. Of ga nog een stap verder en zet de tafel alvast voor het ontbijt. Kun je je voorstellen hoe rustig je je voelt als je beneden komt en alles al klaarstaat?

Stap 2: maak tijd voor jezelf

Wanneer de wekker afloopt, is de kans groot dat je maar één ding wilt doen: op de snooze-knop drukken. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat als je vóór je kinderen en partner opstaat, je even tijd voor jezelf kunt nemen?

Met die kostbare momenten doe je gewoon wat je zelf wilt. Aan de hand van een filmpje een work-out van tien minuten doen voor een snelle energieboost? Je mailbox checken en de dringendste taken voor die dag aanduiden? Gewoon genieten van de zonsopgang met een kop warme thee of koffie? Alles kan. Denk eraan: uit een lege kruik kun je niet schenken! Als je je positief en gemotiveerd voelt, heb je meer energie om je gezin de dag goed te laten starten.

Stap 3: weet welke voedingsstoffen je nodig hebt

Geen enkele voedingsstof is crucialer om je school- of werkweek weer op te pikken dan vitamine C. Die zorgt ervoor dat je je minder vermoeid voelt, waardoor je meer energie én een beter humeur hebt.

Wist je dat ons lichaam zelf geen vitamine C kan aanmaken? Daarom moeten we natuurlijke, lekkere manieren vinden om deze vitamine uit onze dagelijkse voeding te halen. Zowel Zespri™ Green als Zespri™ SunGold™ zijn rijk aan vitamine C. Van alle populaire fruitsoorten is de kiwi zelfs een van de meest voedzame. Dat komt door het uitzonderlijk hoge vitamine C-gehalte.

Stap 4: word wakker zonder stress

De ochtendroutine voelt vaak aan als een karwei, maar eigenlijk zou dit net een aangenaam moment moeten zijn. Heb je er al eens aan gedacht om vaste gewoonten in te voeren die allesbehalve aanvoelen als een sleur?

Laat je wekken door je favoriete nummer in plaats van een schril rinkelende wekker. Zo dans je uit bed de keuken in! Als je jonge kinderen hebt, neem dan even de tijd om hen wakker te maken met een kus en een knuffel. Door de dag zachtjes te beginnen, heeft iedereen minder last van stress. En minder stress = meer energie!

Stap 5: neem een eenvoudig, maar gezond ontbijt

Het is een fabel dat het meer tijd en energie kost om voedzame maaltijden te bereiden. Met Zespri™ kiwi’s zet je in een handomdraai nieuwe ontbijtfavorieten op tafel waar je zelf net zo erg van geniet als je kinderen. Bovendien zorg je ervoor dat iedereen zijn dagelijkse dosis vitamine C binnenkrijgt. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Snij een paar kiwi’s in stukjes en strooi ze over je havermout of muesli.
  • Leg plakjes kiwi op een sneetje volkorentoast.
  • Maak in een handomdraai een lekkere omelet. Wij lusten de onze het liefst met kiwi, kalkoen en avocado.

HONGER NAAR MEER VITAMINES EN MINEARLEN?

Print deze infografiek af, hang ‘m aan je koelkast en kook gezond en gevarieerd.

VAN VITAMINE A TOT ZINK

HAPPY BUIK, HAPPY YOU!

Wat is het effect van een gezonde darmflora op je brein?

BEKIJK MEER
Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, 
relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup