Geniet van een gezonde twist op de klassieke wentelteefjes met dit recept, waarin volkoren- of speltbrood de hoofdrol speelt. Door kiwi en Griekse yoghurt toe te voegen krijg je een verrukkelijk resultaat. Pure verwennerij!
Wentelteefjes met kiwi en yoghurt
Aantal porties:
4
Perfect voor:
Ontbijt
- Dikke sneden volkoren -en speltbrood 8
- (Amandel)melk 250 ml
- Eieren 2
- Kaneelpoeder 1 tl
- Agavesiroop 40 ml
- Vloeibare boter 20 ml
- Grieks yoghurt (light) 125 g
- Zespri™ SunGold™ kiwi's 4
- Een paar blaadjes verse munt -
1.
Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Zet even opzij.
2.
Meng in een kom de melk, eieren, kaneel en de helft van de agavesiroop.
3.
Dop de sneetjes brood in het mengsel en draai ze om, tot ze goed doordrenkt zijn.
4.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag een beetje boter en bak de sneetjes op laag vuur aan beide kanten goudbruin.
5.
Serveer de wentelteefjes met hierop een schep Griekse yoghurt, de stukjes kiwi, de resterende agavesiroop en de verse muntblaadjes als garnering.