FAQ Veelgestelde vragen

Over Fit & Vol Pit

Wat vind je op de website van Fit & Vol Pit?

De website Fit & Vol Pit is een initiatief van Zespri™ en is opgebouwd rond het thema ‘vitaliteit’. Het is een platform dat je wil helpen om gezond én vol pit door het leven te gaan. Dat doen we op verschillende manieren. Zo kan je op Fit & Vol Pit deelnemen aan de Nationale Vitaliteitscheck. Dat is een onderzoek dat polst naar hoe vitaal en energiek Belgen zich voelen. Je kan de resultaten van dit onderzoek bekijken, maar je kan ook zelf je vitaliteitsscore berekenen. Dat doe je door online een vragenlijst te beantwoorden. Als laatste biedt de website je ook tal van tips en tricks aan om je energie te boosten.

Over de nationale vitaliteitscheck

Wat is de nationale vitaliteitscheck?

De Nationale Vitaliteitscheck is een onderzoek van Zespri™ dat jaarlijks polst naar hoe vitaal Belgen zich voelen. Dat doen we aan de hand van 5 thema’s: beweging, relaties, vrije tijd, voeding en veerkracht. Het onderzoek is ontwikkeld samen met iVOX en bestaat uit een online vragenlijst. In 2021 hebben we 2.000 Belgen over hun vitaliteit bevraagd. De resultaten werden geanalyseerd en de conclusies delen we op deze site. De resultaten van het onderzoek uit 2021 kan je hier bekijken. Daarnaast kan je uiteraard ook zelf online deelnemen aan het onderzoek van 2022.

Hoe kan ik zelf deelnemen aan dit onderzoek?

Je kan zelf ook de online vragenlijst invullen. In totaal krijg je 19 vragen – over de 5 thema’s heen – die polsen naar jouw vitaliteit. Nadat je alle vragen hebt beantwoord én je e-mailadres hebt ingegeven, ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke resultaten. Kijk ook zeker even of de mail niet in je spam is terechtgekomen.

Via mail ontvang je een algemene score, maar ook per thema krijg je een resultaat. Daar kan je dan verder mee aan de slag – we hebben tal van energieke Fit & Vol Pit-tips voor je klaarstaan – of je kan je score vergelijken met de resultaten van 2.000 andere Belgen die hebben deelgenomen aan het onderzoek.

Over de wedstrijd

Hoe kan ik deelnemen aan de wedstrijd?

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd moet je eerst de online vragenlijst invullen die polst naar jouw vitaliteit. Als je alle vragen hebt beantwoord, krijg je de kans om deel te nemen en de schiftingsvraag in te vullen. Het volledige wedstrijdreglement lees je hier.

Wat kan ik precies winnen?

In totaal geven we 20 goodiebags weg. In elke goodiebag vind je gadgets om je energie te boosten: een blender, een kiwidoosje, een kiwilepel, ontbijtkommen, …

Hoe weet ik of ik de wedstrijd gewonnen heb?

De wedstrijd eindigt op 15/07/2022 en Zespri™ brengt alle winnaars – 20 in totaal – persoonlijk op de hoogte via e-mail.

Over kiwi’s

Welke kiwi’s heeft Zespri™ in haar aanbod?

Bij Zespri™ vind je 4 variëteiten: Zespri™ SunGold™ (gele kiwi), Zespri™ SunGold Organic (biologische gele kiwi), Zespri™ Green (groene kiwi) en Zespri™ Green Organic (biologische variant). Ontdek hier meer over onze kiwi’s.

Waar komen kiwi’s vandaan?

Zespri™ werkt samen met meer dan 2.500 telers in Nieuw-Zeeland, 150 telers in Italië, 800 in Japan, 130 in Korea en 50 in Frankrijk. Onze telers wereldwijd delen onze filosofie en onze ambitie om kiwi’s van topkwaliteit te telen. Kom er hier alles over te weten.

Wat zijn de voedingswaarden van kiwi’s?

Zespri™ SunGold™ is een échte ‘vitamine C’-kampioen! Zo bevat deze kiwi 152 mg vitamine C per 100 gram. De Zespri™ Green is dan weer rijk aan vezels, wat een positief effect heeft op je spijsvertering. Daarnaast zitten ze allebei boordevol antioxidanten, kalium, folaat en meer! Kortom: een kiwi helpt om je dagelijkse dosis vitamines binnen te krijgen. Bekijk de voedingswaarden van onze kiwi’s in detail.

Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?