Op ‘Better breakast, better you’ vind je alles om je dag gezond te starten zonder dat je je daarvoor in duizend bochten moet wringen. Hoera!

Waarom ontbijten?

Het belang van ontbijten

Uit de Nationale Vitaliteitscheck* blijkt dat heel wat Belgen niet goed weten hoe ze moeten ontbijten. Heel wat? Zeg maar bijna de helft van de Belgen. Ze missen tijd of inspiratie, en gaan dan maar de deur uit zonder ontbijt. Goed plan? Niet echt … Maar: waarom niet? En hoe moet het dan wel? Dr. Servaas Bingé legt uit én helpt je op weg.

* De Nationale Vitaliteitscheck is een grootschalig onderzoek van Zespri dat peilt naar hoe Fit & Vol Pit Belgen zich voelen.

Zorg voor een topstart van je dag!

Dr. Servaas Bingé is een autoriteit op vlak van gezonde voeding en ons immuunsysteem. Hoe je ’s ochtends zorgt voor een topstart van je dag? Op zijn eigen vlotte, no-nonsense manier (en met een vleugje humor!) brengt hij je heel wat bij over het ontbijt. Zijn doel? Je wegwijs maken in de wereld van gelukkiger leven en dat in de beste gezondheid.

Benieuwd wat een gezond ontbijt met je doet?
Dr. Servaas Bingé vertelt meer in de video.

Dr. Servaas Bingé heeft samen met ons ‘De kracht van acht’ uitgewerkt: een exclusief hulpmiddel dat je leert om gezond te ontbijten. Nieuwsgierig?

Een betere ontbijtkeuze met

De kracht van acht

Een gezonde start van je dag? ‘De kracht van acht’ van dr. Servaas Bingé helpt je op weg! Hij brengt dé 8 essentiële bouwstenen voor een gezond en evenwichtig ontbijt samen in deze handige waaier. Hoe meer je er kunt afvinken, hoe energieker jij je voelt!

Koolhydraten zijn als brandstof voor je lichaam. Hallo, energie! Havermout of fruit zijn ideaal om je dag vol power te beginnen.

Dé bouwstoffen voor je lichaam. Ze zorgen voor spierherstel en spieropbouw. Kies daarom eens voor magere yoghurt, plantaardige bronnen en eieren.

Start je dag met een glas water. Dat helpt om je lichaam te hydrateren. Tijdens het ontbijt kan je dit aanvullen met een smoothie of kopje thee.

Superfoods of micronutriënten in je ontbijt zorgen voor een boost in energie en een ijzersterk immuunsysteem. Laat die goijbessen, zaden en noten maar komen!

Te vaak onderschat: de smaak van een ontbijt. Om gezonde ontbijtgewoontes te creëren, is het belangrijk om ook hier aandacht voor te hebben. Eet wat je lekker vindt.

Wees met heel je ‘zijn’ aanwezig tijdens het ontbijt. Bye-bye schermpjes en andere afleidingen: jij maakt van het ontbijt een moment van rust, dankbaarheid en verbinding.

Vroege vogel of lange slaper? Leer om naar je lichaam te luisteren en ontbijt wanneer dat voor jou past en goed voelt. Alleen jouw lichaam kan je dat vertellen.

Samen ontbijten versterkt de band tussen tafelgenoten en creëert een gevoel van samenhorigheid. Je kan je dag samen bespreken en je ochtend verrijken, heerlijk!

Andere nuttige info van Dr. Servaas Bingé

Tips & tricks

Ontbijttips van Marthe

Marthe Vandaele is diëtiste en weet hoe belangrijk het is om gezond te ontbijten. Dat dat complex is en veel tijd vraagt, veegt ze van tafel.

Smullen maar!

Recepten

Granola, boterhammen, met of zonder fruit: een ontbijt is héél persoonlijk. Marthe Vandaele, diëtiste bij Food to Fit, helpt je om ’s ochtends gezond te eten zodat je bruist van energie. Ontdek de recepten. 

Krijg persoonlijke tips & tricks!
Ontvang nog meer

Fit & vol pit-tips
in jouw mailbox

Nieuwsbrief
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup