Bewegen
min. leestijd

De grote NO WIFI, WE MOVE!-weekkalender

Een weekje schermtijd inruilen voor actieve uitdagingen voor het hele gezin? Dat is makkelijker én leuker dan je denkt. Wie wordt de ultieme MOVE-kampioen en mag het ubercoole uitje op zondag kiezen? Smeer die spieren al maar in!

Jouw WE MOVE!-weekkalender

MAANDAG

Of zeg maar ‘kalmaandag’, want we beginnen de week rustig met … Een wandeling met een twist!

HOEWERKTDA?
Plan een stevige wandeling in je buurt, het park of een bos. Roep om de zoveel tijd heel hard “De vloer is lava!”, waarop iedereen zo snel mogelijk met de voeten van de grond moet gaan staan (of hangen, of slingeren, of…). Wie het traagst is, verliest.

DINSDAG

Is het nu creatief sportief of sportief creatief? Maakt niet uit, vandaag gaan we … Kunst maken met Strava!

HOEWERKTDA?
Laat elk gezinslid op Google Maps (of op een echte kaart, wanneer je het écht schermpjesvrij wilt houden) een route ontwerpen die een figuur of een woord vormt. Download de Strava-app en wandel/loop/fiets/skate of step (iedereen mag kiezen) de route nauwgezet tot de figuur volledig in de Strava-app verschijnt. Wie het meest indrukwekkende of grootste kunstwerk maakt, heeft gewonnen.

WOENSDAG

De week is al bijna halfweg, tijd voor het échte werk, tijd voor … Bootcamp!

HOEWERKTDA?
Ga naar een Finse piste in de buurt en voer alle oefeningen bij de toestellen uit, tegen de tijd. Om het spel eerlijk te laten verlopen kan je er voor ouders en oudere kinderen extra uitdagingen (bv. 20 keer pompen, 30 sit-ups) aan toevoegen.

Regendagje? Ook binnen kan je bootcampen. Denk maar aan traplopen, springen om de deurpost te raken, handstand tegen de muur …

DONDERDAG

Onder het motto #throwbackthursday mogen de kinderen de ouders uitdagen met … Ken je speelplaatsklassiekers!

HOEWERKTDA?
Hinkelen, zakdoek leggen, schipper mag ik overvaren, touwtjespringen … Leg eerst samen een lijstje aan van typische kinderspelletjes en werk ze een voor een af. Wie het meeste spelletjes wint is – duh! – de winnaar.

VRIJDAG

Bijna weekend, schuif de stoelen dus maar aan de kant, of liever in een kring, voor de …
Stoelendansmarathon!

HOEWERKTDA?
Verzamel een aantal stoelen (begin met 1 minder dan het aantal deelnemers) en zet ze in een ruime kring, of – om het wat moeilijker te maken – verspreid in de kamer. Maak op voorhand een uitgebreide playlist van dansbare muziek (voor elk wat wils), met om de zoveel nummers een stukje klassieke muziek ertussen (op willekeurige momenten). Zet de muziek op en shaken maar! Zodra de klassieke muziek begint, moet iedereen zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. De afvaller mag (moet!) nog meedansen, maar mag niet meer meedingen naar een stoelplekje. Haal telkens een stoel weg en dans verder tot er maar 1 stoel overblijft, met daarop de winnaar.

ZATERDAG

Hopelijk is iedereen goed uitgeslapen want vandaag is het … GK-voetbal! (Of basketbal of padel of …)

HOEWERKTDA?
Organiseer je eigen gezinskampioenschap (GK) in een sport naar keuze. Vorm teams of speel solo, tos wie tegen wie moet uitkomen en speel door tot de grote finale heeft bepaald wie de GK-beker in ontvangst mag nemen.

ZONDAG

En dan nu …
Nog geen cool down, maar wel cool day!

HOEWERKTDA?
Elk gezinslid vult hier op voorhand een ultieme activiteit in, bijvoorbeeld een hoogteparcours doen, paintballen, wakeboarden (nee, FIFA 22 telt niet), waaruit de winnaar van de afgelopen dagen dan mag kiezen. #mysundayisbetterthanyours!

Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?