Voeding
min. leestijd

Constipatie oplossen? Ontdek hoe vezelrijk eten helpt bij een moeilijke stoelgang

Toen de kinderen nog thuis woonden, was het bij het ontbijt vaak een drukte van jewelste. Nu je minder dagelijkse verplichtingen hebt op werk- en gezinsvlak, kun je ‘s ochtends eindelijk rustig aan tafel zitten en écht van je ontbijt genieten. En dat is goed om je stoelgang te bevorderen!

Langzaam en bewust eten kan je spijsvertering bevorderen. Bovendien is rustiger ontbijten ook goed voor je emotionele en psychologische welzijn. Want stress en haast in de ochtend? Daar is niemand ooit gelukkiger van geworden. Een gewoonte maken van rustig ontbijten? Je creëert makkelijker goede gewoonten als je ontspannen bent … en dat geldt zeker als het gaat om regelmatige stoelgang.

Hoe voedingsvezels zorgen voor een regelmatige stoelgang

Voor de meeste oudere volwassenen is dit geen nieuws, maar voedingsvezels zijn de beste vriend van je darmen en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Ze voorkomen niet alleen een verstopping van je darmen, maar helpen je ook om een gezond gewicht te behouden en je risico op diabetes, hartziekten en sommige soorten kanker te verlagen. Daarnaast houdt de prebiotische werking van voedingsvezels onze darmbacteriën gezond, waardoor ook ons welzijn in het algemeen verbetert. Redenen te over om elke dag genoeg vezels te consumeren, dus!

ouder koppel ontbijt

Vezelrijk eten? Maak er een gewoonte van

Consequent voedingsvezels innemen hoeft geen moeilijke opdracht te zijn. Omdat je het ’s ochtends misschien wat rustiger aan kan doen, heb je tijd om nieuwe, gezonde ontbijtgewoonten aan te nemen.

Lees bijvoorbeeld rustig de krant aan de ontbijttafel, luister naar een podcast of geniet gewoon van het moment met je partner of een vriend of vriendin. Er zijn geen regels meer: het ontbijt kan zo lang duren als jij wilt en kan bestaan uit een verscheidenheid aan eten en drinken.

Waarin zitten veel vezels?

Met Zespri™ Green kiwi’s zorg je op een onweerstaanbaar lekkere manier voor je spijsvertering. Ten eerste zijn deze kiwi’s een fruitsoort met veel vezels: 4,3 mg per 100 kcal om precies te zijn.

Ten tweede bevatten ze actinidine, een enzym waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de stoelgang bevordert. Klinische studies hebben aangetoond dat deze unieke combinatie van voedingsstoffen de spijsvertering ondersteunt en je goede darmbacteriën bij elk ontbijt voedt.

Neem dus gerust de tijd om een ‘darmvriendelijke’ smoothie met kiwi te maken, of trakteer je gasten op een verse fruitsalade met kiwi en custardpudding. Het belangrijkste is dat je je lichaam en geest gezond en gelukkig houdt, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat! Gezonde darmen ‘s ochtends, gezonde darmen ‘s avonds …

 

 

Spijsvertering, vezels en kiwi’s? Dit moet je onthouden:

Voedingsvezels houden je spijsvertering gezond.
Prebiotische vezels voeden je goede darmbacteriën.
Zespri™ Green kiwi’s zijn van nature rijk aan voedingsvezels: ze bevatten 4,3 g vezels per 100 kcal.
Zespri™ Green kiwi’s bevatten een unieke combinatie van voedingsstoffen (zoals prebiotische vezels, actinidine en water) die de spijsvertering ten goede komen.
Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?