Wist je dat probiotica zoals in kaas en yoghurt goed zijn voor je spijsvertering? Deze goede bacteriën zorgen voor een gezonde darmflora die op haar beurt een positieve invloed hebben op jouw mentaal welzijn. Kortom, met enkele slimme ontbijtkeuzes geef jij jouw lichaam en geest een energieboost!
Vezelrijke voeding is van vitaal belang voor de gezondheid van je darmen. Ze voorkomen verstopping, helpen je op gewicht te blijven en kunnen het risico verminderen op diabetes, hart- en vaatziekten. Daarnaast is de wetenschap het er stilaan over eens: onze darmflora heeft een sterke invloed op onze mentale gezondheid.[1] Jong of oud, een vezelrijk ontbijt is dus een cadeau voor jouw vitaliteit.
Krijg je al zin om te starten?
Laat je inspireren door onze vezelrijke ontbijtrecepten:

Chia pudding met amandelmelk, kiwi en aarbeienconfituur
- Zespri™ SunGold™ kiwi's 2
- Chiazaad 4 eetlepels
- Amandelmelk 500 ml
- Agavesiroop 2 theelepels
- Aardbeienconfituur 2 eetlepels
Chiazaden zijn rijk aan vezels en zorgen voor een langdurige verzadigingsgevoel. Amandelmelk is een uitstekend alternatief voor melk voor mensen die allergisch zijn aan lactose of koemelkeiwit.

Oosterse yoghurt met kiwi
- Zespri™ SunGold™ kiwi 1
- Griekse yoghurt 150 g
- Ongezouten pistachenoten 1 hand
- Kaneel 1 snuifje
- Honing 1 theelepel
Griekse yoghurt is een goede bron van calcium. Pistachenoten en Zespri™ SunGold™ kiwi's barsten van de vezels en maken van dit recept een volwaardig ontbijt!

Chocoladepap met kiwi
- Zespri™ SunGold™ kiwi's 2
- Halfvolle melk 400 ml
- Havermoutvlokken 100 g
- Zout 1 snuifje
- Pure chocolade 8 vierkantjes
Deze chocoladepap zit boordevol vezels dankzij de toevoeging van havermout en Zespri™ SunGold™ kiwi’s. Zij zorgen voor een goede transit en een langdurig verzadigingsgevoel zodat jij vol energie de dag kan trotseren!
[1] Clapp M, Aurora N, Herrera L, Bhatia M, Wilen E and Wakefield S. (2017 Sep 15). The role of breakfast in health: definition and criteria for a quality breakfast. Geraadpleegd van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5641835/