Veerkracht
min. leestijd

Het geheim van een gezond ontbijt: vitamine C helpt tegen vermoeidheid

Koud en nat buiten? Het kan de oorzaak zijn van vermoeidheid overdag, maar gelukkig kan een goed ontbijt daar iets aan doen. Wist je dat vitamine C een belangrijke rol speelt in hoe fit én vol pit je je voelt? Ontdek onze tips om je in het najaar energiek te blijven voelen.

Zakkende temperaturen, véél regen en de zon die wat vroeger ondergaat. Minder activiteiten in openlucht en meer in de zetel: het najaar heeft een effect op hoe je je voelt. Om de vermoeidheid niet de bovenhand te laten nemen, is aandacht voor gezond ontbijt alvast een eerste goede stap. Zowel voor je innerlijk, als voor je uiterlijk. Zo weten we dat een gezond ontbijt ervoor kan zorgen dat we ons fris en fruitig voelen.

 

Vitamine C, een paardenmiddel tegen vermoeidheid

Vitamine C is een krachtige antioxidant die onontbeerlijk is voor je psychologische welzijn. Het helpt ook om je vermoeidheid tegen te gaan. Door genoeg vitamine C op te nemen, voel je je energieker en heb je de hele dag lang een beter humeur.

Aangezien ons lichaam deze stof niet zelf aanmaakt, moeten we dus elke dag voedsel met veel vitamine C eten. Gelukkig zijn deze voedingsmiddelen vaak onweerstaanbaar lekker! Zowel de Zespri™ Green als de SunGold™ kiwi’s zitten boordevol vitamine C.

Een nuttig weetje: van alle populaire fruitsoorten is de kiwi een van de meest voedzame. Dat komt door het uitzonderlijk hoge vitamine C-gehalte. Kiwi’s zorgen er dus voor dat je je de hele dag door sprankelend voelt.

Vermoeidheid door een energiedip?

Zespri™ Green en SunGold™ kiwi’s zijn een geweldig tussendoortje om bij de hand te hebben als de vermoeidheid toeslaat.

Bovendien neem je deze kiwi ook makkelijk overal met je mee in je tas. Je hoeft dan ook absoluut niet binnen te blijven. Want: wat maakt het uit dat de temperatuur wat lager is en de lucht wat donkerder als je een kiwi op zak hebt? Vermoeidheid of een energiedip krijgen geen kans!

Kiwi’s en vitamine C? Dit moet je onthouden:

Weetje 1
Vitamine C vermindert vermoeidheid en draagt bij tot een gezonde geest.
Weetje 2
Zespri™ SunGold™ kiwi’s zijn van nature rijk aan vitamine C (ze bevatten 152 mg vitamine C per 100 g).
Weetje 3
Met één Zespri™ SunGold™ kiwi krijg je voldoende vitamine C binnen voor een hele dag (één kiwi van minstens 53 g bevat 100 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C; gemiddeld gewicht van een Zespri™ SunGold™ kiwi: 89,7 g).

Je energiek voelen?

Krik je energiepeil op met deze voedzame kiwirecepten boordevol smaak.

Laat je hier inspireren!
Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?