Veerkracht
min. leestijd

Zo krijg je energie om leuke dingen te doen als gezin

Weekendje of vakantie? Dan wil je als gezin het beste maken van jullie vrije momenten samen. Daarvoor geven we graag enkele tips! 

Beweeg meer

Misschien heb je het al eens ervaren: als je beweegt, voel je je achteraf vaak energieker. Meer zelfs, je lichaam maakt endorfines aan als je actief bezig bent. Die verlagen je stress en zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt. Samen bewegen met je partner of kinderen is dus een heel goed idee. 

Om actief bezig te zijn, hoef je trouwens niet intens te gaan sporten. Stap de deur eens uit voor een fijne natuurwandeling, of gebruik enkele trucjes om thuis meer te bewegen. Bevalt het jullie? Dan is het misschien de start van een nieuwe gezonde gewoonte. En meer leuke gezinsuitstapjes! 

Eet gezond

Klinkt logisch: door de juiste voedingsstoffen te eten, krijgt je lichaam de brandstof die het nodig heeft. Niet alleen om goed te bewegen, maar ook om helder te denken en je minder snel moe te voelen. Daarbij speelt vitamine C een belangrijke rol. Dat zit vooral in verse groenten en fruit. 

Denk bijvoorbeeld aan Zespri™ kiwi’s. Die zitten niet alleen vol vitamine C, maar ook vezels die zorgen voor een gezonde spijsvertering! Eten jij, je partner of je kinderen die elke dag bij je ontbijt, dan helpen ze om je fitter te voelen. Laat je alvast inspireren door enkele lekkere receptideeën. 

Meer energie krijgen als gezin? Dit moet je onthouden:

Vitamine C vermindert vermoeidheid en heeft een positief effect op je algemene gezondheid.  
Zespri™ kiwi's zijn van nature rijk aan vitamine C (Zespri™ SunGold™ bevat 152 mg vitamine C per 100 g en Zespri™ Green bevat 85 mg vitamine C per 100 g).
Zespri™ kiwi levert 100% van je dagelijkse vitamine C behoefte in één heerlijk stuk fruit.
Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?