Relaties
min. leestijd

Kinderen verkouden? Boost hun immuunsysteem met deze vitamine

Wanneer de kinderen weer naar school gaan, horen de ouders al snel het eerste gesnotter en gehoest aan de ontbijttafel. Zou het niet geruststellend zijn als ze hun kinderen natuurlijk lekker voedsel konden geven dat hun immuunsysteem boost en hun verkoudheid snel kan oplossen?

Met een gezonde weerstand naar school gaan? Een dikke plus! En zeker voor de turnles. ‘Terug naar school’ betekent ook dat de kinderen weer vatbaarder zijn voor ziektes. Een goede weerstand is dan ook essentieel voor de sportsterren van morgen. We willen namelijk allemaal dat onze kinderen zo actief mogelijk kunnen zijn.

Waarom vitamine C helpt om een verkoudheid te genezen

Vitamine C kan de weerstand van je kinderen opkrikken en hun immuunsysteem actief houden na het sporten. Dat komt doordat deze vitamine een krachtige antioxidant is. Wat is een antioxidant? én een essentiële voedingsstof om ons immuunsysteem naar behoren te laten werken.

Vitamine C zorgt er ook voor dat je spieren beter groeien en je weefsel zich sneller herstelt, wat erg belangrijk is na het sporten. Aangezien ons lichaam deze stof niet zelf aanmaakt, moeten we dus elke dag voedsel met veel vitamine C eten.

Je kinderen een gezonde snack leren eten? Zo pak je dat aan

Maar zoals iedere ouder weet, is het niet altijd makkelijk om kinderen iets te laten eten wat ook gezond voor hen is. Niemand zit graag te ruziën aan de ontbijttafel en wanneer de kinderen na een lange schooldag thuiskomen, is het vanzelfsprekend dat ze naar een handig voorverpakte snack grijpen.

Hoe breng je daar verandering in?

Met onweerstaanbaar lekkere én gezonde tussendoortjes waar ze al dol op zijn, zoals Zespri™ SunGold™ kiwi’s. Die zijn een natuurlijke, lekkere bron van essentiële voedingsstoffen (zoals vitamine C) die je weerstand tijdens en na het sporten op peil houden. Dat doen ze dankzij hun hoge vitamine C-gehalte: met één kiwi krijg je genoeg binnen voor een hele dag.

Wil je dat je kinderen snel van hun verkoudheid afkomen? Vul hun weerstandsreserves dan aan met heerlijke Zespri™ kiwi’s. Perfect bij het ontbijt of als tussendoortje na de schooldag! en verras je kinderen!

Ontdek hier onze overheerlijke recepten met Zespri™ kiwi’s en verras je kinderen!

Kinderen hun weerstand verhogen? Dit moet je onthouden:

Weetje 1
Vitamine C draagt bij tot een goede werking van het immuunsysteem.
Weetje 2
Zespri™ SunGold™ kiwi’s zijn van nature rijk aan vitamine C (ze bevatten 152 mg vitamine C per 100 g).
Weetje 3
Met één Zespri™ SunGold™ kiwi krijg je voldoende vitamine C binnen voor een hele dag (één kiwi van minstens 53 g bevat 100 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C; gemiddeld gewicht van een Zespri™ SunGold™ kiwi: 89,7 g).

Dit wist je nog niet over vitamine C

Kom hier alles te weten over deze superstraffe vitamine en ontdek waarom vitamine C niet op jouw gevarieerde en gezonde menu mag ontbreken.

Ontdek hier meer
Overzicht
Vragen, opmerkingen of tips voor Fit & Vol Pit? We horen het graag!
Contactformulier
Meer over bewegen, voeding, relaties, veerkracht en vrije tijd?
Er staan behapbare tips voor je klaar!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang meer Fit & Vol Pit in je mailbox

Nieuwsbrief - popup
Je ontbijtgewoontes
opkrikken?